Fegyverrel játszadozott, megsebesült egy kiskorú Marosvásárhelyen

Két eset is történt Maros megyében az elmúlt napokban, amelynek tragikus kimenetele csak egy hajszálon múlott. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a fegyvertartási engedéllyel rendelkező személyek jól zárják el lőfegyverüket, és ha lövedéket, robbanószerkezetet találnak, ne vállalkozzanak annak elszállítására, mert az autóban, szekéren felrobbanhat.

A hétvégén az ócskapiac melletti parkolóban a marosvásárhelyi P. A. nem zárta be az autóját, amelybe beült egy fogyatékkal élő kiskorú, és kivette a kesztyűtartóból a 9 milliméteres Zoraki 914A márkájú pisztolyt, amelyet tulajdonosa törvényesen birtokolt. A gyerej addig játszott a fegyverrel, amíg elsült és megsebesítette bal kezét. A helyszínre érkező rohammentő szolgálat látta el a megsebesült fiatalt, a rendőrök pedig azonosították és őrizetbe vették a tulajdonost.

A marosvásárhelyi Z.L. szalárdi nyaralója közelében egy 48 milliméteres lövedéket talált, amelyet gépkocsija csomagtartójába helyezett, majd a városba szállította, majd hívta a 112-es sürgősségi számot. A helyi rendőrség szolgálatban levő csapata és a Horea Készenléti Felügyelőség rohamcsapata azonnal a helyszínre érkezett, majd elszállította a robbanóaknát.

A marosvásárhelyi lakos helytelenül cselekedett, amikor autójába helyezte a robbanóanyagot, és családjával együtt autózott a városig, veszélyeztetve mindannyiuk életét – figyelmeztetett a rendőrség a sajtóközleményében, amelyben azt is hangsúlyozta, hogy ha bárki bármilyen lőszert, robbanóanyagot, lövedéket talál, ne nyúljon hozzá, hanem hívja a 112-es sürgősségi számot.

 

Kimaradt?