Ekkora most a pártok támogatottsága az INSCOP felmérése szerint

Továbbra is az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) nyerné a választásokat, az RMDSZ pedig bejutna a parlamentbe, ha most hívnák az urnákhoz a szavazókat – derült ki az INSCOP friss felméréséből.

Az Adevărul napilap megrendelésére készült közvélemény-kutatás adatai szerint a PNL támogatottsága jelenleg 44,5 százalékos, a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Románia Haladásáért Országos Szövetség alkotta koalícióé pedig 37,1 százalékos. Az adatok nem sokat módosultak az áprilisi mérésekhez képest (44,7 és 39,1 százalék).

Az említetett pártokon kívül csak az RMDSZ lépné át a parlamenti küszöböt a szavazatok 5,1 százalékával. Az érdekvédelmi szövetségnek áprilisban 5,2 százalékos volt a támogatottsága. A Călin Opoescu Tăriceanu vezette ALDE a szavazatok 3 százalékát, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) a 2,4 százalékát, a Monica Macovei vezette M10 nevű párt pedig a 2,3 százalékát szerezné meg a választásokon.

Az adatok szerint a határozatlanok aránya 25,5 százalék, 9,7 százalék pedig távol maradna az urnáktól. A felmérés július 9-15. között készült 1075 fős mintán, a hibaküszöb 3 százalékos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?