Helyenként záporok enyhítik szerdáig a rendkívüli hőséget

A következő három napban is szokatlanul meleg lesz az idő, 38-39 fokos hőmérsékletekkel, de a hőséget helyenként futó záporok, villámlásoktól kísért zivatarok enyhítik – jósolják a meteorológusok.

E szerint hétfőn marad a kánikula az országban: Olténiában, Munténiában, Bánságban, Dobrudzsa keleti részén és a Körösök vidékének déli részén 35-37 fokra melegszik fel a levegő, dél-nyugaton pedig akár 38-39 fok is lehet. Máshol enyhül a hőség, a tengerpart északi csücskében például 30 fok alatti hőmérséklet várható.

Hétfő délutántól jelentkeznek az első záporok is az északi régiókban és a hegyvidéken A csapadékhullást villámlások és heves széllökések kísérhetik, jégeső sem kizárt.

Kedden valamelyest csökken a nap közbeni maximális hőmérséklet. Továbbra is nagy, legtöbb 38 fokos meleg lesz azonban Olténiában, Bánság és Munténia egy részében. Észak-Moldovában, Máramarosban, Erdélyben és a tengerparton nap közben legtöbb 27-28 fok várható. Hegyvidéken, Székelyföldön és a déli megyékben futó záporokra is számítani lehet.

A kánikulától szerdán sem szabadulunk: a Körösök vidékén, Bánságban, Olténiában, Erdélyt dél-nyugati részén továbbra is 35-37 fokos maximális hőmérsékletek várhatók. Kellemes lesz az idő a tengerparton, a hőmérők nem mutatnak majd többet 28 foknál. Futó záporokra csak a hegyekben lehet számítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?