Összehangoltan rongálják az RMDSZ választási bannereit

November 13-ra virradó éjszaka Jedden és Mezőmadarason, november 14-én éjjel pedig Pókán, Marossárpatakon és Sáromberkén ismeretlen elkövetők letépték az RMDSZ általános választási üzeneteit, valamint a Szövetség jelöltjeit, Markó Béla szenátor-, Borbély László és dr. Kelemen Atilla képviselőjelölteket bemutató bannereket.kelemen-marko-borbely

Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke szerint az esetek között sok szempontból hasonlóság van, ami arra utal, hogy szervezett rongálásról van szó, ez pedig ismételten azt bizonyítja, hogy mire számíthat a magyarság akkor, ha nem lesz egységes és erős parlamenti képviselete. "Ezért azonnal és a leghatározottabban kell fellépni minden olyan cselekmény ellen, amely a magyar közösség jogainak korlátozására, lerombolására irányul" – hangsúlyozta az RMDSZ-vezető, aki közölte, RMDSZ a rongálást jelentette a megyei választási irodának és feljelentést tett a Maros megyei rendőrségen a parlamenti választásokra vonatkozó 2008. évi 35-ös számú törvény megsértése miatt.

Frunda György, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje az MTI-nek elmondta: ő is feljelentést tett az ügyészségen és a megyei választási irodánál, mivel a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal felszólítására eltávolították és megsemmisítették a városban, magánterületen elhelyezett molinóit.

Frunda kifejtette: a választási törvény megengedi, hogy választási kampány idején a magántulajdonban lévő épületekre a tulajdonos engedélyével kihelyezzék a pártok választási reklámanyagaikat. A hivatal arra hivatkozik, hogy a városi önkormányzat 2009-ben megtiltotta a főtéri épületeken reklámok elhelyezését, de Frunda szerint a törvény elsőbbséget élvez az önkormányzati határozatokkal szemben, ezért úgy véli, hogy korlátozzák az őt, jelöltként megillető jogait.

Kimaradt?