Újra westernhez ír zenét Ennio Morricone

2016 januárjában mutatják be Quentin Tarantino legújabb filmjét, The Hateful Eight című westernt. Tarantino eddig is sűrűn alkalmazta a legendás zeneszerző kompozícióit, de új filmjének zenei aláfestését teljes egészében új Morricone-szerzemények adják.

A produkció több szempontból is kivételes alkotás lesz a kultikus rendező életművében. Egyrészt 70 milliméteres filmszalagra forgatták, és a rendező szeretné is, hogy az erre alkalmas mozik ebben a formátumban mutatnák be filmet. Másrészt Tarantino azt is elárulta, hogy a film eredeti filmzenéjét a legendás zeneszerző, Ennio Morricone, számos klasszikusssá vált filmzene (Aki legyőzte Al Caponét, Volt egyszer egy Amerika, Maléna, Cinema Paradiso) írója jegyzi majd. Morricone szerzeményei eddig is felcsendültek a rendező életművében, de ezúttal teljesen új kompozíciók adják majd a zenei aláfestést. A szenzációs hírt a Comic-Con képregényfesztiválon árulta el Tarantino.

A film története szerint a polgárháború utáni Wyomingban járunk, ahol egy fejvadász (Kurt Russell) és foglya (Jennifer Jason Leigh) egy postakocsival igyekszik Red Rock városába, útjuk során pedig két olyan figurába botlanak, mint egy egykori katona (Samuel L. Jackson) és egy gyanús sheriff (Walton Goggins).

Ők négyen egy hatalmas hóvihar elől menekülnek be egy vendéglőbe, ahol egy még érdekesebb társaság várja őket. Red Rock hóhéra (Tim Roth), egy cowboy (Michael Madsen), egy csendes tábornok (Bruce Dern) és egy rejtélyes mexikói (Demian Bichir). A filmet a tervek szerint január elején mutatják be világszerte - számolt be a Hvg.

Kimaradt?