Klaus Johannis hivatalos fotósa egy székelyudvarhelyi fiatalember

Bár már április elsejétől Klaus Johannisnak dolgozik, kevesen tudják, hogy román államelnöki hivatal hivatalos fotósa egy 21 éves székelyudvarhelyi fiatalember – írja a mihir.ro portál.

Dragoș Asaftei a „székely anyavárosban” született 1993-ban, három évet élt Parajdon, majd Székelyudvarhelyre költözött. Folyékonyan beszél magyarul, és még senki nem hallotta őt rosszat mondani a székelyekről vagy Székelyföldről. 2008-ban – még alig 14 évesen – kezdett feltűnni különböző helyi sporteseményeken, rá egy évre indította blogját, ahol bárki megtekinthette alkotásait.

Ezt követően egyre szaporodtak a felkérések magánszemélyek és cégek, szervezetek részéről, 2011-2012-ben több udvarhelyi cég számára szinte az összes fotót ő készítette, egy időben az Székelyudvarhelyi KC hivatalos fotósa volt. Egyre több fotóriportot készített, sőt egész Erdélyt megörökítette – a levegőből.

Felsőfokú tanulmányait Bukarestben végezte el, ás a fővárosban jelen volt az utcán, számtalan rendezvényen. A tavalyi elnökválasztás második fordulójában 15 órát töltött az utcán, hogy fotóriporttal adja vissza Klaus Johannis győzelmének történetét, utcai hangulatát. Így figyelt fel rá az államfő stábja.

Egyik legfelkapottabb fotója június elsején készült, amikor a román elnök gyerekeket fogadott a Cotroceni-palotában, s a nagy zajongás miatt közel kellett hajoljon egyikükhöz, hogy megértse, mit szeretne a csöppség mondani.

Kimaradt?