Elmarad a beharangozott Orbán-Ponta találkozó?

A román fél hibájából elmaradhat Victor Ponta és Orbán Viktor szombatra beharangozott nagylaki találkozója – írta kedden a HotNews.

Korábban Szociáldemokrata Párt (PSD) Arad megyei vezetői állították azt, hogy a román és a magyar kormányfő és részt vesz a magyar-román autópálya-határátkelő átadásán. A portál azonban budapesti diplomáciai forrásokból úgy értesült, hogy az eseményen magyar részről csak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz biztosan jelen. Román részről Gabriel Oprea ideiglenes kormányfő részvételét ígérik biztosra.

Orbán Viktor vélhetően már csak azért sem vesz részt a határátkelő átadásán, mert Victor Ponta jelenléte is kérdéses. A román miniszterelnök egyelőre egy törökországi klinikán lábadozik a térdműtétje után. Kormányzati források szerint pénteken tér vissza az országba, de még bizonytalan, hogy elmegy-e a nagylaki eseményre. A PSD vezető politikusai azt állították a HotNewsnak, hogy Ponta részt szeretne venni az átadáson, ám az ügyben egyelőre teljes a homály – állapítja meg a portál.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?