Játszóterekkel és felújított parkkal gazdagodott Székelyhódos

Négy új játszótérrel és egy felújított parkkal gazdagodott a Maros megyei Székelyhódos az elmúlt hetekben. A parkot vasárnap, szoboravatással egybekötött ünnepséggel adtak át.

Ez alkalomból a magyarországi Géderlak testvértelepülés egy kőből faragott embernagyságú Szent Mihály-szobrot ajándékozott a székelyhódosiaknak, amely leleplezésére szintén ma került sor a község polgármesterének, Barabási Ottónak, Borbély László Maros megyei képviselőnek, valamint Géderlak polgármesterének, Katona Györgynek a jelenlétében.

A parkot a Leader-program keretén belül újították fel (61 ezer euróból), és lévén, hogy a falu és a helyi templom védőszentje Szent Mihály, a helyiek a parknak is a Szent Mihály nevet adták.

„Valahányszor itt vagyok, és az ünneplőbe öltözött közösséget látom, három szó jut eszembe: összetartozás, hagyomány, büszkeség. Mi nem csak a sok száz éves hagyományainkra, de a jelenükre is büszkék lehetünk, arra, hogy sikerült olyan vezetőket választanunk, akik jól végzik a dolgukat, akik szemmel láthatóan sokat tesznek a nyárádmenti közösségért. Ennek a parknak és ennek a szobornak üzenete van a magyar közösség számára: azt üzeni, hogy együtt erősebbek vagyunk, azt üzeni, hogy az összefogás nem ismer lehetetlent, és erre az üzenetre ma, amikor látjuk, hogy mindenfelé háborúk vannak, emberek hagyják el otthonaikat a fegyveres konfliktusok miatt, sokkal nagyobb szükségünk van, mint valaha” – fogalmazott Borbély László az ünnepségen.

Hozzátette, fontos, hogy a nyárádmenti közösséghez hasonlóan az egész romániai magyarság tudja felmutatni hagyományait, de ugyanakkor a jövőbe is tudjon nézni.

Kimaradt?