Bosszút állnak a turisztikai irodák az ortodox egyházon

Húsvétkor ünnepi miséket szervezne a tengerparti hotelekben az Utazási Irodák Országos Egyesülete (ANAT). Az egyesület így válaszol arra, hogy az ortodox egyház által szervezett zarándoklatok több tízezer turistát szippantanak el a turisztikai cégektől. „Mi volna, ha mi is versengeni kezdenénk az egyházzal, templomokat építenénk és heti több liturgiát tartanánk?" – vetette fel a múlt hét elején Corina Martin, az ANAT elnöke.

Martin hétfőn elmondta: tárgyalásokat kezdeményeztek a konstancai érsekséggel arról, hogy jövő évtől bizonyos tengerparti szállodákban tartsanak húsvéti miséket. Az ANAT elnöke még nem tudta pontosan megmondani, hány hotelben szerveznének ünnepi misét.1113 tengerpartimise

„A hotelek számát illetően az érdeklődés nagysága lesz a döntő, illetve az, hogy hány helyet tudunk eladni, és milyen mértékben lesznek zsúfoltak a szállodák. A papokat nem tudjuk, hogy ki fizeti ki, de biztosan nem az ANAT, mert nem egy kereskedelmi cég. Tárgyalni fogunk, és akkor kiderülnek mindkét fél igényei" – fogalmazott Corina Martin.

Az egyház elutasítja az ANAT kezdeményezését

Constantin Stoica, az ortodox egyház szóvivője elmondta: egyházuk elutasítja az ANAT kérelmét, szerintük a kezdeményezés az egyesület vezetőjének „zavaros gondolkodását" bizonyítja, és aki tiszteletlen az ortodox egyházzal szemben.mazare corna martin corina martin

Corina Martin hétfőn bejelentette, a Vakáció vidéken (Vacanţe la ţară) vagy a Gyógyfürdők évtizede (Decada balneară) programhoz hasonlóan az Egy hét a kolostorokban (O săptămână la mănăstiri) elnevezésű programot is el szeretné indítani.

Az ANAT elnöke szerint az egyház által szervezett zarándoklatok illegális kirándulások, amelyek több millió eurós üzletet jelentenek.

Kimaradt?