Okosóra segítségével puskázott egy diák

Okosóra segítségével akart puskázni egy sepsiszentgyörgyi érettségiző. Kizárták a vizsgáról. Hétfőn 1393 érettségiző jelentkezett Háromszéken a román nyelv és irodalom írásbeli érettségin, közülük kettőt zártak ki a felügyelő tanárok puskázás miatt.

Kiss Imre, Kovászna megyei főtanfelügyelő szerint az egyik érettségizőnél mobiltelefont találtak, aminek használatát tiltja a szabályzat, a másik végzős diák pedig okosóra segítségével próbált puskázni, de tetten érték. A nemrégiben boltokba került okosórákkal könnyű puskázni, hiszen a diáknak elég úgy tenni, mintha az időt ellenőrizné, miközben az apró számítógépre letöltött jegyzetet olvassa.

A főtanfelügyelő szerint a technológia fejlődésével szélesedett a puskázási lehetőségek köre, de a végzősöknek meg kell érteniük, hogy értelmetlen próbálkozniuk, mert elfogják őket. Annál is inkább, hogy a román írásbelin nem voltak nehezek a tételek.

Kiss Imre abban bízik, hogy idén a háromszéki végzősök jobban teljesítenek, mint az elmúlt esztendők érettségizői. Tavaly a nyári vizsgaszesszióban 57,25 százalékos volt az átmenési arány, közel 13 százalékkal több, mint tavalyelőtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?