Nyári foglalkozásokat szerveznek a Cseperedőben

Június 29 és július 16. között Maros és Hargita megyében több településen nyitja meg kapuit és szervez érdekes programokat a Gyulafehérvári Caritas Korai nevelő- és fejlesztő központjaiban.

A központok munkatársai több településen is, Búzásbesenyőn, Marosvásárhelyen, Marosszentgyörgyön, Nyárádszeredában, Szászrégenben, Csíkszentdomokoson, Gyergyóaéfaluban, Székelyudvarhelyen, Gyergyóditróban, Gyergyóremetén, gyergyószentmiklóson, Szentegyházán, Szovátán várják a kisgyerekeket három éves korig akadályok mászására, ötletes kézművesedésre, maszatolásra, buborék fújásra és kergetésre, énekre és  mondókázásra a vakációzó  nagytestvérekkel és szüleikkel együtt.

Az érdeklődők a foglalkozások típusáról és annak pontos időpontjáról és helyszínéről a Gyulafehérvári Caritas honlapján tájékozódhatnak.

A foglalkozások között szerepel például babamasszázs, az érzékelés világa, amely keretében a jelenlevők kipróbálják a tapintás, látás, hallás, szaglás, ízlelés gazdagságát, habozás tükörre, buborékfújás, kéz és lábnyomatok készítése nagy felületű lapra, labdamedence, ügyességi játékok: kúszás, mászás, ugrálás, anya-baba torna – anyukáknak szóló torna, 8 hónapos kor alatti babák számára, állatkert a hátizsákban – béka, nyuszi, tyúkocska készítése  kézműves módszerekkel, szivárvány pöttyözés, kincskeresés, csipeszelés, fűzés, hangszerkészítés, zene-bona óvodásoknak, zenés-táncos foglalkozás, „tesós program”

A Nyári Programokhoz való hozzájárulás 10 lej alkalmanként, 15 lej testvérpáronként. A Hargita megyei programok megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatja.

Kimaradt?