A Pink Floyd alapemberével érkezik Bukarestbe A Fal

A legendás Pink Floyd rockegyüttes The Wall című produkciójának felújított változatát 2013. augusztus 28-án mutatják be Roger Waters közreműködésével Bukarestben.

A rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekarának alapító tagja, Roger Waters örül, hogy a 2010 szeptemberében Kanadából, Torontóból elindult turné visszaérkezik Európába: „Nagy élmény lesz mindenkinek. Teljes mértékben szabadtéri előadás lesz, ezáltal több mozgás, akció, dráma és sokkal több effekt fér bele. Maga a fal is nagyobb, szélesebb lesz. Negyven évvel ezelőtt lehetetlen lett volna ezt így megoldani, de az akkor még elképzelhetetlen dolgokat a mai fejlett technológiával már megvalósíthatjuk. Okvetlenül látni kell ezt a produkció!” – jelentette ki Roger Waters.

pink toronto

 Az Európába visszakanyarodott koncertsorozat 18 szabadtéri helyszínen fog felcsendülni 2013-ban, ezek közt augusztus végén a bukaresti Alkotmány téren is. Romániában csak itt kivitelezhető technikailag az az óriási show, amire készülnek: a grandiózus vizuális elemek, fényjáték, vetítés ötvözete az élő zenével. A nemzetközi média csak szuperlatívuszokban beszél a műsorról.

Jegyeket november 16-ától lehet kapni online a www.MyTicket.ro címen, később pedig zeneboltokban is.

pink roger wall

Az 1965-ben alapított, progresszív és pszichedelikus rockot játszó zenekar legnagyobb példányszámban elkelt albumai a The Wall mellett a Dark Side Of The Moon, You Were Here és az Animals. Ugyanakkor a Marooned  albummal Grammy-díjat nyertek 1995-ben, akárcsak 1980-ban A Fallal. 1982-ben mutatták be a A fal című filmet, melynek forgatókönyvét Waters írta.

2008-ban XVI. Károly, Svédország királya a Pink Floyd együttesnek adta a Polar Music –díjat hozzájárulásukért a modern zene fejlődéséhez. A díjátadón Waters és Mason jelent meg.

Kimaradt?