Váradról elszármazottakkal népesült be a vár a Szent László Napokon

Szombaton dél körülre, az elszármazottak találkozójának végére elkezdett benépesülni a nagyváradi vár, amely az idén harmadszor megrendezett Szent László Napoknak ad otthont.

Délelőttől több programmal is várták az érdeklődőket. A Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola vezetésével a kisebbek nemezelhettek, bőrdíszművességgel próbálkozhattak a kisebbek, és nemezsátorba is benézhettek az édeklődők. A vizsolyi nyomda egy korhű másolatát is felállították a vár egyik termében, ott is nézelődtek jópáran.

A váraduvaron Kátai Zoltán Tinódi-díjas énekmondót, népzenészt hallhatták az örömfőzés részvetői, és a kézművesek standjainál is sokan nézelődtek és voltak, akik a közelgő solymászbemutató helyszínét keresgélték.

A nyári színházban Berecz Anrás ének- és mesemondó szórakoztatta a nézőket, és levetítették Boros Zoltán, B. Nagy Veronika és Sánta Ádám Román Viktorról (1937–1995) szóló dokumentumfilmjét is. Szombaton este operettgállával és Hooligans-koncertettel várják az érdeklődőket, a részletes programot itt olvashatják.

 

Kimaradt?