Idén is lesz Székelyföldi Szabadegyetem

Idén is megszervezik a SIC Feszt Székelyföldi Szabadegyetemet Háromszéken, jelentették be a szervezők. Ifjúsági programokkal, sportrendezvényekkel, előadásokkal, koncertekkel és közéleti témákról szóló nyílt vitákkal készülnek a szervezők mindazoknak, akik idén úgy döntenek, hogy Csomakőrösön töltik az augusztus 6-9. közötti hosszú hétvégét.

A fesztiválon fellép a Hooligans, a Children of Distance, a Kistehén, a Bagossy Brothers Company, az Amnesia, az Evolve, valamint más helyi zenekarok és lemezlovasok.

Olteán Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke leszögezte, az idei rendezvényen nagy hangsúlyt fektetnek a helyi értékekre. A négy napos programsorozaton előadásokat, beszélgetéseket, személyes találkozásokat szánnak a témának. Kreatív fiataloknak, a régió hírnevét öregbítő sportolóknak, innovatív vállalkozások bemutatásának, a vidék természeti, tárgyi és szellemi örökségét ápolóinak, új kezdeményezések bemutatásának kínálnak fórumot ugyanakkor.

A SIC Feszt alatt jelentik be az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet és a Háromszéki Ifjúsági Tanács közös ifjúsági önkormányzati programját is, amely által a megyei ernyőszervezet jelölteket fog állítani a 2016-os önkormányzati választásokon, emellett megszervezik az RMDSZ Székelyföldi Önkormányzati Tanácsával partnerségben a székelyföldi polgármesterek találkozóját is, mondta el Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke.

Hétfőtől lehet jelentkezni a rendezvény honlapján. A diáktáborban résztvevőknek 250 helyet tartanak fenn, amely tartalmazza a teljes ellátást. Házikókba 100, sátorokba 50 lejért lehet jelentkezni. A fesztiválozók számára hétvégi jegyet kedvezményesen elővételben 20 RON-ért lehet beszerezni, mely tartalmazza a belépést a hétvégi koncertekre.

Kimaradt?