Hagyományok Napja lesz a hét végén Temesváron

Színes programkínálattal várják a temesvári magyarságot június 27-én, szombaton. A Hagyományok Napján a tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt szerep jut a székely népzenének és néptáncnak, valamint a székely termékeknek.

Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programja jóvoltából ezúttal is népes csapat vesz részt a szórványmagyarság ünnepén Temesváron. Népi mesterségeinket népszerűsíti Török Csaba fafaragó, Kilyén Irma bútorfestő és Vízi Jenő keramikus, hagyományos termékeivel jelen lesz Lajos Ferenc méhész, Gáll Erzsébet szörpöket és lekvárokat kínál, valamint Kovács Elek etédi pálinkáit is megkóstolhatják.

A rendezvényen részt vesz Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatója, az Összetartozunk program felelőse, aki a székelyföldi értékek bemutatását azért is fontosnak tartja, hisz minél jobban megismerjük egymás múltját, annál összetartóbb jövőt építhetünk.

A 14 órától kezdődő nyitány után a székelyföldi árusok, a bánáti gazdák, a suska kör és a Vinum Hungaricum standjai várják az érdeklődőket, valamint különböző kézműves és népi mesterségeket bemutató foglalkozások a kicsiket és nagyokat. A szervezők nagy érdeklődésre számítanak a bográcsos főzőverseny iránt is.  15 órától termékbemutatót tartanak, majd 16 órától a temesvári tánccsoport és a Hargita megyei Zugtánc csoport előadását tekinthetik meg. A Hargitai Zugtánc csoport felcsíki, gyimesi és sóvidéki táncokat ad elő.

Az ünnepi beszédek után zárásként a Tornyai és Nagyvarjasi Asszonykórus és a Kisiratósi Rónasági Citerazenekar lép fel.

Kimaradt?