Moldovai kazánadományokkal melegedhet Udvarhely

Megszavazta csütörtöki ülésén a székelyudvarhelyi tanács a Piatra Neamţ-ról kapott négy gázkazán városi vagyonba vételét.

A döntés előzménye, hogy a városvezetésnek jó a kapcsolata a karácsonykőivel, és mivel a moldovaiak már egy ideje lecseréltek a kazánjaikból, felajánlották a szákelyudvarhelyieknek. "Noha,nem testvérváros, de ránk gondoltak" – magyarázta a maszol.ro megkeresésére a gesztus hétterét Bálint Attila, a városháza sajtófelelőse. 

A csütörtöki ülésen egyekek meleltt közvagyonba foglalták a Szombatfalván felépített, nemrég átadott ökumenikus ravatalozót, illetve a városi leltár listáját is módosították: a szombatfalvi katolikus egyház gondozásába adták a létesítményt.

Módosították azt a korábbi tanácshatározatot, amely a város területén a gépjárművek járdán történő állomásozását szabályozza. Ez a módosítás mindössze abban merült ki:  a ma meghozott határozat jogerőre emelkedését követően a városi rendőrség hatáskörébe is bekerül a járdán parkolásért való büntetések kirovási joga.

Kimaradt?