Jövőre eltörlik a tánctilalmat Japánban

Svédországban még hezitálnak, Japánban viszont jövőre feloldják fel a tánctilalmat. Utóbbi országban 67 év óta először lehet éjfél után táncolni úgy, hogy – legalábbis a törvény szerint – nem követünk el szabálysértést.

A törvény kimondta, csak olyan helyeken lehet táncolni, amelyeknek engedélye van hozzá, de ott is csak legfeljebb éjfélig. A tiltást a II. világháború után vezették be azért, mert a táncos helyeket a prostitúció melegágyának tartották.

Persze a 20. század végén már nem vették komolyan a törvény, viszont 2000 után hírességek drogbotrányai és a szórakozóhelyeken előforduló verekedések miatt egyre több razziát tartottak, erre a törvényre hivatkozva.

Nemrég aztán 150 ezer aláírást gyűjtöttek össze a tilalom eltörléséért egy zenész, Ryuichi Sakamoto kezdeményezésével. A törvényhozók ennek hatására múlt héten azt a döntést hozták, hogy jövő évtől nem lesz már érvényben a tánctilalom, addig azonban még illegális marad – írja a vs.hu.

Szempont volt az is a döntéskor, hogy a 2020-as olimpiára készülve azt akarják elérni, hogy akik az országba látogatnak, azok minél többet szórakozzanak, és rengeteg pénzt költsenek el.

Kimaradt?