Őrizetbe vettek egy csúszópénzt kérő PDL-s politikust

Őrizetbe vették a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyészei Alin Trăşculescut, a Demokrata Liberális Párt (PDL) Vrancea megyei képviselőjét, akit szombaton tetten értek, amint csúszópénzt fogadott el egy vállalkozótól.

A vádhatóság befolyással történő üzérkedéssel, okirat-hamisításra és pénzmosásra való felbujtással gyanúsítja a politikust – tájékoztatott a DNA. Az ügyészek szerint a képviselő összesen 150 ezer eurót kenőpénzért kért egy Vrancea megyei vállalkozótól, akinek megígérte: közbenjár az illetékes önkormányzati, illetve kormányzati hatóságoknál, hogy cége különböző állami megbízatásokat kapjon. A politikust a vállalkozó jelentette fel a DNA-nál.tras

Az alkotmány értelmében a honatyákat csupán a parlament illetékes kamarájának jóváhagyásával lehet 24 óránál hosszabb időre előzetes letartóztatásba helyezni. Valeriu Zgonea házelnök vasárnapi tájékoztatása szerint Trăşculescu ügye hétfőn a jogi szakbizottság elé kerül, kedden pedig a plénum dönt a politikus sorsáról.

A PDL elnöke, Vasile Blaga jelezte: pártja megszavazza majd a képviselő előzetes letartóztatásba helyezését. Közölte, ha a politikus rácsok mögé kerül, kizárják a PDL-ből.

Alin Trăşculescu ügyvédje vasárnap azt nyilatkozta: az ügyészeknek semmilyen bizonyítékuk nincs arra, hogy védence csúszópénzt fogadott el.{loadposition szeben} 

Kimaradt?