Szoknyában pedáloztak Marosvásárhelyen

A vártnál is jobban sikerült a Marosvásárhelyen megszervezett szoknyás-bringás felvonulás vasárnap délután, amikor több száz kalapos, szoknyás hölgy tekert végig a főtértől a ligetig szépen feldíszített kerékpárján.

Többen is nagy élménynek értékelték a vasárnap délutáni eseményt, amelyen sokkal többen vettek részt, mint amennyire a szervezők számítottak.

„Annak ellenére, hogy nem vagyunk sétabiciklisek, a felvonulason kidíszített kerékpárokkal és gyönyörű ruhában vettünk részt, amelyet gondosan összeválogattunk már napokkal ezelőtt és amit az idő sem ijesztett le rólunk” – mondta a maszol.ro-nak Csata Éva, aki a lányával együtt vett részt a rendezvényen. A kislánynak szintén dicséret jár, amiért hősiesen végigbiciklizte megállás nélkül a megszabott útvonalat – fogalmazott az édesanya.  „Én azért voltam ott, hogy majd a gyermekeim biztonságosan kerékpározhassanak szeretett városunkban” – tette hozzá, hogy miért volt fontos számára a jelenlét.

„Nagyon látványos, nagyon népes rendezvény volt, felülmúlta az elvárásainkat” – foglalta össze az élményt Jánosi Mária, aki három lányával már nagyon várt egy ilyen jellegű rendezvényre. „Készültünk, egyrészt mint szervező is, másrészt, mint kerékpározó is” – tette hozzá. A bringa előkészítése is nagyobb figyelmet igényelt, ahogyan az öltözékek kiválasztása szintén.

Mindez annyira jól sikerült, hogy amikor a Maroskeresztúron élő fiatal édesanya négy lányával egy csokorban vonult Vásárhely felé, a látvány elvarázsolt egy szintén bringás fiatalembert, aki őket bámulva belefutott egy villanyoszlopba. A kis ijedtségen túl baleset azonban nem történt, a társaság jókedvűen kerekezett tovább.

Ünnepnek nevezték többen is a kerékpározást, hiszen nem egy hétköznapi szürke eseményt éltek meg, hanem egy igazi vasárnap délutánt, amikor szépen felöltözve, szép biciklikkel vonulhattak ki a város főterére, hogy onnan csapatosan pedálozzanak végig a város egyik főutcáján ki egészen a városligetig.

„Igazi készülődős délelőtt volt a vasárnapi. Elővettem a ruháimat, valami virágosat kerestem, hozzá illő kalappal, majd a biciklimet is ebben a színösszeállításban díszítettem fel” – magyarázta Zsóka, aki indulás előtt a férjétől még egy nagy csokor mezei virágot is kapott, amit szintén magával vitt, a kerékpár csomagtartójában szépen elrendezve.

Kimaradt?