Napokon belül kritikus frissítést kap 600 millió Samsung okostelefon

Napokon belül érkezik a megoldás arra a hibára, melyet kihasználva egy támadó át tudja venni a hatalmat egy Samsung telefon fölött. A hvg.hu megmutatta, hol ellenőrizheti, hogy ön megkapja-e a javítást.

A múlt hét elején jelentette be a NowSecure, hogy komoly biztonsági rést találtak a Samsung népszerű okostelefonjainál: a 10-ból 8,3 pontra értékelt hibát kihasználva egy támadóhozzáférhet a készülék kamerájához, mikrofonjához, geolokációs adataihoz, le tudja hallgatni a telefonhívásokat és üzeneteket, el tudja lopni a telefonon tárolt fotókat.

A Samsung most végre megszólalt az ügyben, és bejelentette: napokon belül frissíti majd a Knox biztonsági platformját, ami segít megvédeni a készülékeket. A cég szerint a felhasználóknál általában engedélyezve van az automatikus frissítés, így a készülék automatikusan letölti majd a javítást.

Hogy önnél engedélyezett-e a biztonsági javítások automatikus telepítése, azt a menüben, a Beállítások - Biztonság - Biztonsági frissítési szolgáltatásnál, az automatikus frissítések pontjában ellenőrizheti. Ugyanitt a Kézi frissítések menüpontnál akár saját maga is rákereshet, van-e már valamilyen biztonsági frissítés a telefonjához, és amennyiben igen, azt azonnal telepítheti is.

Kimaradt?