Lakossági fórum: élhető Marosvásárhelyet szeretnének

Újabb lakossági fórumot tartott az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete, ez alkalommal a Gecse utcai kistemplom közösségi termében, ahol a Peti András alpolgármester, Soós Zoltán önkormányzati képviselő és Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

A csütörtök esti rendezvényen több mint hatvan témában fogalmazták meg kérdéseiket a jelenlevők, akik a város élhetősége, egészséges levegője, tisztasága, tömegközlekedése iránt érdeklődtek, illetve ezekkel a kérdéskörökkel hirdették meg a szervezők a találkozót. Azt, hogy Marosvásárhely már nem az a Marosvásárhely, amely egykor volt, többen is megfogalmazták.

Soós Zoltán tanácsos, az RMDSZ által javasolt polgármesterjelölt úgy fogalmazott, hogy valóban ez a város „egy problémás, sok sebből vérző Vásárhely”. A képviselő hangsúlyozta, valamennyi felmerült kérdésre felelőtleneség lenne azt mondani, hogy megoldható, de harcba száll, hogy „olyan Marosvásárhelyen éljünk, amelyben mindannyian jól érezzük magunkat, egyenlő jogaink és kötelezettségeink vannak. Ebben hiszek és ezen dolgoztam eddig is”.

Hozzátette, hogy négy gyerekes családapaként, sőt hamarosan ötgyerekesként szeretné, ha az ifjabb korosztály  ne másodrendű állampolgárként nőjjön fel, ha lenne perspektívája, hogy az érettségi után ne kényszerüljön más országban munkát vállalnia, esetleg letelepednie.

Az érdeklődők ez alkalommal is túl kevesen voltak a kérdések horderejéhez képest. Peti András sajnálatát fejezte ki pénteken a Facebook-oldalán, hogy olyan problémára, mint a vegyi kombinát, alig négyen kérdeztek rá. Ugyanakkor a Facebookon többen is megosztották véleményüket a szennyezett levegő mellett a rossznak tartott tömegközlekedésről vagy a zöldövezetekről is. Egyesek úgy vélekedtek, hogy ezekről a kérdésekről nem lakossági fórumokon kellene beszélni, hanem a hivatalokban cselekedni. 

Kimaradt?