Őrizetbe vették a székelyföldi „látnokot”, Balmus Ildikót

Őrizetbe vették pénteken Bukarestben Balmus-Kovács Ildikó sepsiszentgyörgyi származású „látnokot” és a lányát, Farkas Tímeát. A székelyföldi nő Dan Diaconescu televíziója, az OTV rendszeres meghívottja volt, magyarországi tévékben is szerepelt.

Balmus-Kovács Ildikót és lányát csalással gyanúsítják – írja a Meiafax. Az ügyészek szerint óriási összegekkel vertek át betegeket, akiknek az ígérték, hogy természetfeletti képességeikkel meggyógyítják őket. Akadt olyan személy, akitől Balmus-Kovács Ildikó 120 ezer lejt is elkért egy „kezelésért”, az illető azóta sem gyógyult meg. Az ügyészek péntek reggel házkutatást is tartottak a fővárosi lakásában.

Az erdélyi magyar sajtó korábban is beszámolt arról, hogy a sepsiszentgyörgyi nő székelyföldi családokat is átvert, gyógyítónak adva ki magát. Általában rövid időt, két-három hónapot töltött egy településen, ahol kuncsaftokra szert téve, gyógyítás címszó alatt pénzt kért és kapott, majd eltűnt.

A kétezres évek közepétől a nő többször is feltűnt Dan Diaconescu televíziójában, az OTV-ben, különleges látnoki képességeit bizonygatva. Bár köztudottan több embert megkárosított, senki nem tett feljelentést vagy panaszt ellene, ezért ügyében nem indult nyomozás.

https://www.youtube.com/watch?v=FPd2xp7mQNc

Hajdú Pétert megfenyegették

Balmus-Kovács Ildikó neve Magyarországon is ismert. Szerepelt a Duna Tv-ben és fellépett a Frizbiben is, ahol bekötött szemmel elolvasott egy szöveget. Később azonban Hajdú Péter műsorvezető megtanulta a trükköt, és bebizonyította, maga is képes a mentalisták által előszeretettel alkalmazott illúziókeltésre.

A Blikk szerint Hajdú Pétert emiatt utólag megfenyegette telefonon egy ismeretlen férfi. „Azt mondta, nagyon nagy bajom lesz, ha nem hagyom abba Ildikó lejáratását, hosszú időt fogok a kórházban tölteni, vigyázzak, ha az utcára lépek. Figyeljek oda, mert el fog csapni valami” – mondta a lapnak a műsorvezető.

„Én egy kincs vagyok Románia számára! Ezt nyugodtan beleírhatja a cikkbe. Nem szeretek nagyképűsködni, mert az Istentől félek, ám olyan, mint én, több nincs az országban, sem Magyarországon. Voltam Amerikában is, tesztelték a képességeimet, és az ottani titkosszolgálatba akartak beépíteni, de nekem fontosabb a családom, a nyugalom, nem akartam olyan titkokat megtudni, amiért később veszélybe kerültem volna” – nyilatkozta korábban a hirmondo.ro-nak Balmus-Kovás Idikó.

Kimaradt?