Meghalt a világ legöregebb embere

Ehunyt a 116 éves amerikai Jeralean Talley, aki a világ igazoltan legidősebb embere volt. A Michigan állambeli Inksterben - Detroit egyik elővárosában - élő asszony halálát lánya, Thelma Holloway jelentette be csütörtökön.

Jeralean Talley a múlt hónapban töltötte be 116. életévét, a születésnapot az asszony templomában és a népjóléti szolgálat irodájában ünnepelték meg. A matróna a közelmúltban megjárta a kórházat is tüdővizenyővel, de otthonában halt meg.

A világ legidősebb embereit felkutató Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport (GRG) április 6-án jelentette be, hogy Talley lehet a világ legidősebb személye, miután aznap elhunyt a 116 éves arkansasi Gertrude Weaver. Utóbbi csupán pár napig volt a világ legidősebb embere cím várományosa, miután a korábbi hivatalos korrekorder, a japán Okava Miszao asszony április elsején, 117 évesen hunyt el.

Jeralean Talley 1899. május 23-án született. Amikor a Detroit Free Press helyi lap munkatársa a hosszú élet titkáról kérdezte, az asszony válaszában kijelentette, nincs a kezében semmiféle kulcs. "Mindez felülről jön. Ez a legjobb tanács, amit adhatok. A titok nincs sem az én kezemben, sem máséban" - vélte.

Az idős asszony hozzátette azt is, minden embernek úgy kellene kezelnie társait, ahogyan szeretné, hogy mások kezeljék őt. Hasonlóan vélekedett a hazugságról is: "Ha én nem hazudok rólad, te sem fogsz hazudni rólam". A GRG szerint a világ legidősebb embere cím várományosa most a New York-i Brooklynban élő Susannah Jones, aki júliusban lesz 116 éves.

A világrekordok tekintetében mérvadó Guinness World Records még nem választott új korrekordert Okava asszony áprilisi elhunyta óta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?