Újszülött fia életéért ajánlotta fel máját az apa

Egy amerikai, 30 éves apa annak ellenére adhatott májat kisfiának, hogy kettejük vércsoportja nem egyezik.

"Amikor Caleb sárgasága három hónappal a születése után se múlt el, bepánikoltunk és visszavittük őt a kórházba" - nyilatkozták a szülők a FoxNews.com riporterének. A kisfiú édesanyja, a 27 éves Brittany elmondta, bár figyelmeztették őket, hogy a sárgaságnak néhány hét alatt teljesen el kell múlnia, egészen addig a pillanatig nem gondolták, hogy a tünet bármilyen komoly betegséget jelenthet – írja a Hír24.

A bronxi orvosi központban kiderült, a kisfiú sárgaságát biliáris atrézia, más néven epeút-elzáródás okozta, ami annyira súlyosan károsította a kisfiú máját, hogy az orvosoknak azonnal be kellett avatkozniuk. Néhány nap múlva kiderült, Caleb életét már csak az átültetés mentheti meg: "különböző volt a vércsoportunk, így eszembe se jutott, hogy alkalmas donor lehetek" - mondta a férfi, aki két héttel később mégis kés alá feküdt.

Míg Brian gyorsan gyógyult, Calebre ezt követően további két műtét várt még. "Végül egy hónappal az átültetés után hagyhattuk el a kórházat." A kisfiú szülei szerint azóta remekül érzi magát, és már néha játszik is kettő-, illetve négyéves testvéreivel.

Kimaradt?