Szabó Árpád lett Maros megye új alelnöke

Az életvitelemben jelent változást inkább, hogy megválasztottak tanácselnök-helyettesnek, a projekteket ismerem, tanácsosként is részt vettem az önkormányzat munkájában, ilyen szempontból nem hozott nagy változást a mai döntést” – fejtette ki a maszol.ro-nak Szabó Árpád, a Maros megyei önkormányzat frissen megválasztott tanácselnök-helyettese.

Szabó Árpád még korábban, Lokodi Edit mellett töltötte be az elnökhelyettesi pozíciót, és mint érdeklődésünkre mondta, tisztában van a jelenlegi projektekkel, amelyek közül több még abban az időben indult. A szeméttárolót, a víz- és csatornarendszer bővítését is még a múlt időszakban indították útjára.

A Maros megyei önkormányzatban miután Ciprian Dobret választották megyei elnöknek Lokodi Edit korábbi elnök, helyettesi tisztséget kapott. Felmondását követően Kelemen Márton lett az alelnök, ám nemrég ő is felmondott személyes és szakmai indokokra hivatkozva. A testület mai ülésén 34-en szavaztak, egy szavazat semmis volt, 33 pedig támogatta, hogy Szabó Árpád legyen a helyettes tanácselnök.

A régi-új alelnöktől azt is megtudtuk, hogy a legnagyobb kihívást a 2014-2020-as finanszírozási periódus jelenti. Maros megyében összesen 734 projekt áll megvalósítás előtt, közel 14 milliárd euró értékben. Ezeknek egy részét a megyei önkormányzat, illetve a vidéki önkormányzatok készítették, valamint a nem kormányzati szervezetek.

Az új alelnök feladatköreiről a jövő héten dönt az elnök.

Kimaradt?