Megszállta a DNA a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházat

Megszállta csütörtökök a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházat a korrupcióellenes ügyészség (DNA), a csendőrség és rendőrség, az épületbe reggel óta nem lehet bemenni.

A helyszínen tájékozódva azt tapasztaltuk, hogy csendőrök felügyelik a színháznak az alkalmazottak által használt, hátsó bejáratát, illetéktelen személyeket nem engednek be, aki ott dolgozik, annak igazolnia kell magát. Már a színház mögötti parkolóban feltűntek a csendőrségi gépkocsik, odaérkezésünkre azonban már csak egy kisbusz maradt a bejárati lépcső mellett.

Az ajtó előtt posztoló csendőrök nagyon udvariasan utasítottak vissza valamennyi újságírót, aki azzal próbálkozott, hogy bejusson az épületbe. A sajtó képviselői, operatőrök, tévériporterek, tudósítók, fotósok jöttek, ideig-óráig várakoztak, találgatták, hogy mennyi ideig tarthat még bent a kivizsgálás, illetve, hogy a korrupcióellenes ügyészség munkatársai fognak-e válaszolni.

A kiszivárgó hírekből az újságírók megtudták, hogy a DNA a vezérigazgató irodájában, a személyzeti osztályon és a könyvelőségen vizsgálódik. Azok, akik bent lehettek, elmondták, feszült a hangulat, senki sem tudja, mi történik, vagy mi várható, melyek lesznek a vizsgálatnak a következményei.

A punctul.ro ro portál úgy tudja, hogy a DNA vizsgálódása Gáspárik Attila színházigazgatót érinti. Felidézik, hogy 2014-ben Marius Pașcan szenátor azzal vádolta az intézményt, hogy több mint 3 millió lejjel megkárosította az államot. Gáspárik Attilát nem tudtuk telefonon elérni.

 

 

Kimaradt?