Antal Árpád kissé megorrolt Toró T. Tiborra

Részben cáfolta péntek este Antal Árpád a maszol.ro-nak azt a közleményt, amelyet az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája adott ki a sepsiszentgörgyi RMDSZ-elnök és Toró T. Tibor, az EMNP elnöke közötti aznapi találkozóról.

Az EMNP beszámolója szerint a két politikus a magyar mandátumokért folyó verseny lehetséges forgatókönyveiről, következményeiről egyeztetett Sepsiszentgyörgyön. „Abban mindketten egyetértettek, hogy az RMDSZ-nek is érdeke, hogy magyar szövetségese legyen a román törvényhozásban” – olvasható a közleményben.antaltoro

A sajtóiroda híradása szerint Antal Árpád azt mondta Torónak: Sánta Imre személyével és programjával egyetért, illetve indulását is támogatta volna, de csak akkor, ha nem a sepsiszentgyörgyi választókerületben állt volna csatasorba. Az RMDSZ-es politikus a háromszéki képviselő- és szenátorjelöltek nevében tisztességes kampányt ígért az EMNP elnökének.

"Azt hittem, csak kávézunk egyet"

„Csak azt tudom megerősíteni, hogy találkoztam Toró T. Tiborral, és az RMDSZ nevében tisztességes kampányt ígértem neki” – jelentette ki Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere azt mondta: meglepődött azon, hogy a találkozóról közleményt adott ki az EMNP.

„Köztudomású, hogy Toró T. Tiborral baráti viszonyt ápolok. Bár nem egy táborhoz tartozunk, úgy gondolom, bármikor megihatunk együtt egy kávét. Én azt hittem, informális találkozónk lesz, nem tudtam, hogy estére sajtóhír lesz belőle” – kommentálta az EMNP közleményét az RMDSZ politikusa.

Antal határozottan cáfolta, hogy egyetértett volna Toróval abban, miszerint az RMDSZ-nek is érdeke, hogy magyar szövetségese legyen a román törvényhozásban. „Azt mondtam az EMNP elnökének: egyetlen szervezetnek kellene képviselni a magyarok érdekeit a parlamentben, és ez az RMDSZ” – jelentette ki.

Tájékoztatása szerint a találkozón valóban szóba került Sánta Imre jelölése is. „Torónak azt mondtam erről, amit a sajtótájékoztatómon is: demokrata vagyok, nem tilthatom meg senkinek a jelölését, de nem tartom szerencsésnek, hogy az EMNP a bikfalvi lelkészt indította Sepsiszentgyörgyön” – fogalmazott Antal Árpád. 

Kimaradt?