Súlyos cápatámadások voltak az Egyesült Államokban

Egymás után két tizenéves fiatalt is cápatámadás ért vasárnap az Egyesült Államok keleti partjainál, az észak-karolinai Oak Island üdülőhelynél. 

A két áldozat egy 14 éves lány és egy 16 éves fiú, mindkettőjüket súlyos csonkolásos sérülésekkel szállították kórházba. A városi hatóságok riasztást adtak ki, minden fürdőzőt kiparancsoltak a tengerből – jelentette az NBC News tévécsatorna.

A vasárnap délután történt első esetről az Atlanti-óceán partján lévő üdülőhely polgármestere, Betty Wallace számolt be. A 14 éves lány a cápatámadásban elvesztette bal karjának egy részét, és félő, hogy a bal lábát sem lehet megmenteni.

Alig több mint egy óra múlva újabb segélyhívás érkezett a sürgősségi szolgálathoz egy 16 éves fiúról, akinek egyik karját letépte egy cápa. Helyi médiajelentések szerint a két eset helyszínétől alig néhány kilométerre, az Ocean Isle Beachnél a múlt csütörtökön egy 13 éves lányt ért hasonló cápatámadás.

A térségtől mintegy száz kilométerre északra jelölik a térképek az úgynevezett Közép-atlanti Cápatérséget, amely a homokpadi és a sötétcápák párzóhelye. A halban gazdag térségből emiatt januártól július végéig ki van tiltva minden hajóforgalom.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?