Emberekre támadnak a varjak Szlovéniában (VIDEÓ)

A fészekrakás idején emberekre támadnak a varjak Ljubljanában és más szlovén városokban, írja az MTI az Index.hr-re hivatkozva.

A varjak igazi veszélyé váltak és egyre agresszívebbek - mondta Marko Jonozovic, a helyi erdészeti intézet munkatársa a szlovén sajtónak. A Szlovénia területén több tízezer varjúpár él. A hivatásos vadászok szerint kiirthatatlanok, nagyon gyorsan szaporodnak, jól alkalmazkodnak és intelligensek.

Ljubljanában azzal próbálkoztak, hogy elriasztásukra felvételről naponta többször lejátszották a keselyű hangját, de a varjak nagyon gyorsan rájöttek, hogy nincs valós veszély, és már nem vesznek tudomást természetes ellenségük vijjogásáról. Újabban az is felmerült, hogy sólyompárokat költöztetnének a városba, hogy azok védjék a lakókat a nemkívánatos vendégektől.

Egy hónapja Berlinből jelentette a Bild, hogy agresszívvé váltak a varjak, járókelőkre és biciklisekre támadnak, ha közel mentek a fészkükhöz. Állítólag a támadás során csak rárepülnek az emberek fejére, a csőrüket nem használják - mondjuk vérmérséklet kérdése, hogy ettől ki mennyire ijed meg.

Kimaradt?