A segesvári kilencedikes karddal oldotta volna meg a konfliktust

Kézműves munkaként, fémből készült kardot tervezett iskolatársának szegezni a segesvári Mezőgazdasági Iskola egyik bentlakója, egy kilencedikes diák. Az összecsapásra az internátusnál került volna sor, de a járőröző rendőrök felfigyeltek a verekedőkre.

verekedes

A csütörtökön kiadott rendőrségi közlemény szerint a fiúnál, aki egy másik diákot bántalmazott, találtak egy fémből készült kardot. A kérdőre vont kilencedikes nem titkolta: szándékában állt a verekedés során a kardot is használni. Az ügyben érintetteket bekísérték az őrsre.

A „kardoskodó” diák ellen eljárást indíthatnak arra hivatkozva, hogy szúrásra, vágásra, ütésre gyártott tárgyat tartott magánál jogtalanul, és ezáltal veszélyeztette környezete biztonságát. Mindezért akár három hónaptól két évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak. {loadposition szeben}

A Maros megyei rendőrségi szóvivő, Daniel Manea leszögezte: „A kardot a rendőrség a helyszínen lefoglalta, a verekedés alatt a diák nem használta. A fiút a tetten érést követően azonnal bekísérték a rendőrségre”.

 

Kimaradt?