Tetőtéri partival ünnepli 25 éves fennállását a KMDSZ

Rooftop partival ünnepli negyedszázados fennállását a Kolozsvári Magyar Diákszövetség. A születésnapi bulira Kolozsváron a Iulius Mall tetőtéri parkolójában kerül sor június 20-án, 18 órától.

A Kolozsvár Sosem Alszik rendezvénysorozat részeként szervezett eseményre a KMDSZ meghívja mindazokat, akik az elmúlt 25 év alatt a szervezetben tevékenykedtek: régi és új önkénteseit, irodavezetőket, szakosztálytagokat, vezetőtanácstagokat, Perspektíva-, vagy Campus-szerkesztőket. Az eseményt közös koccintás előzi meg - olvasható a kolozsvári polgármesteri hivatal közleményében.

A részvételi szándékot a szervezet hivatalos Facebook-oldalán üzenetben vagy e-mailben, az office@kmdsz.ro címen lehet jelezni. A bulit a Balcony TV Cluj/Kolozsvárral közösen szervezi a KMDSZ.

A buliról és az esemény jelentőségéről Gödri Csilla faggatta a KMDSZ elnökét, Rés Konrád-Gergelyt.

A KMDSZ több alkalommal szervezett már szülinapi bulit. Mi teszi különlegessé a mostanit?

Két szempontból is fontos a 2015-ös év a KMDSZ életében. Egyrészt, mert Kolozsvár idén Európa Ifjúsági Fővárosa, és így sokkal nagyobb szerepet kapnak a fiataloknak szóló programok, köztük a mieink is, másrészt idén van a 25. szülinapunk. 

Mivel ez jelentős évforduló, több módon ünnepeljük. Márciusban az elsőéves önkéntesekkel megszerveztük a már hagyománnyá vált KMDSZ Szülinapok rendezvénysorozatot, a nyár közeledtével pedig úgy döntöttünk, valami különlegessel szeretnénk meglepni az egykori és mostani kolozsvári egyetemistákat – így jött a tetőtéri buli ötlete. 

Időpontnak a Kolozsvár sosem alszik hétvégéjét választottuk, így az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án szervezzük meg az eseményt 18 órától. A Iulius Mall parkolója ideális helynek ígérkezik: friss a levegő, nagy a terület, illetve érdekes és egyedi a környezet, gyönyörű rálátással a kincses városra. Mivel ez az első tetőtéri bulink, a Balcony TV Kolozsvár is segítséget nyújt, hogy igazán hangulatos esténk lehessen.

Miért tartod fontosnak, hogy nagyszabású buli legyen az idei?

A KMDSZ a megalakulása óta eltelt 25 év alatt sokat változott, fejlődött. Rengeteg munkát fektettek az emberek abba, hogy a szervezet jól működjön, és elérje céljait, majd újakat tűzzön ki maga elé. Ideje, hogy igazán megünnepeljük az eddigi eredményeket. 

Éppen ezért nemcsak azt tartom fontosnak, hogy nagyszabású bulit szervezzünk, hanem hogy az idei szülinap mindenkinek szóljon. Örülnénk, ha minél többen eljönnének a rendezvényre a régi önkéntesek, tagok, vezetők közül, azt szeretnénk, hogy akik kötődést éreznek a KMDSZ-hez, együtt ünnepeljenek velünk. A buli előtt a régebbi tagokat koccintásra invitáljuk.

Terveztek-e egyéb meglepetést az idei évre?

Tervezünk, mert bár a tetőtéri buli is jó lehetőség a találkozásra, ott kevesebb lehetőség adódik hosszasan beszélgetni. Ezért a Kolozsvári Magyar Napok alatt szeretnénk egy bográcsozós KMDSZ-találkozót is szervezni. Ez jó alkalom lenne arra, hogy felmérjük, mi változott az évek folyamán, hogy megismerjük egymás munkáját, esetleg tanácsokat kapjunk, érdekes történeteket halljunk. 

Reméljük, hogy a tetőtéri buli meghozza az emberek kedvét egy újabb, kissé családiasabb találkozáshoz, amelyről további részletekkel a nyár folyamán jelentkezünk.

Kapcsolódók

Kimaradt?