Bemutatta az iOS 9-et az Apple

Az iOS 9 várhatóan szeptembertől az összes 2011 óta készült eszközre elérhető lesz. Főbb újdonságai között nemcsak a jobb teljesítmény szerepel, hanem lesz benne néhány új szolgáltatás is, például egy intelligens személyi asszisztens.

A programok futása is másképp zajlik majd, az új oprendszer alatt már úgy is futtathatók lesznek a programok, hogy a képernyőt fele-fele vagy 70-30 százalék arányban megosztjuk. Mind a két app teljes funkcionalitással fut, és még valamennyire kommunikálni is tudnak egymással, hogy köztük szövegeket, képeket lehessen áthúzni – írja a geeks.hu.

Ugyanakkor az iOS 9 esetében hat számjegyet is választhatunk az ismert négy helyett. Ezzel a biztonságfokozó intézkedéssel a lehetséges kombinációk száma ezzel az apró húzással megszázszorozódott, hiszen 10 ezerről egymillióra nő az iphonekozosseg.hu szerint.

Az iOS 9-ben a Siri még nem lesz képes saját mesterséges intelligenciát létrehozni, viszont amellett, hogy már szinte azonnal válaszol a kérdésünkre, azt is beállíthatjuk, hogy milyen nyelven beszéljen hozzánk.

Az iOS 9 és az El Capitan is megkapja a lehetőséget, hogy te válaszd ki, hogy a hívás csak mondjuk az iPhone készülékeden csörögjön, még az üzenetek esetleg az iPad készüléken jelezzenek. Ettől függetlenül, az üzenetek például olvashatóak lesznek más készülékeken is, de oda csak csendbe érkeznek be – összegzi az imagazin.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?