Konstancától Amszterdamig kerékpározik egy szentgyörgyi könyvtáros

Konstancától Amszterdamig teker Kiss László sepsiszentgyörgyi könyvtáros, akinek célja az akcióval, hogy felhívja a figyelmet az iskolai könyvtárak fontosságára a fiatalok nevelésében, erősítse a könyvtárak és könyvtárosok közötti kapcsolatokat, valamint nyomást gyakoroljon a román kormányra, hogy létesítse újra az  I. C. Petrescu Országos Pedagógiai Könyvtárat, melyet nemrég számoltak fel, és amelynek a könyvtáros és pedagógus képzésben rendkívül fontos szerepe volt.

A kerékpáros útvonal hét országon keresztül halad, a Fekete-tengertől az Atlanti-óceánig, Konstancától Amszterdamig. Kiss László blogjában pontosan lehet tájékozódni az útvonalról, céljairól. A könyvtáros kerékpáros június 7-én indult és június 28-án éri el célját, majd Maastrichtban részt vesz az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Konferenciáján.

Minden nagyobb városban csatlakoznak hozzá vállalkozó diákok, könyvtárosok és közös programot szerveznek a média bevonásával. Magyarországon Csongrádon, Budapesten és Győrben fogadják őt.

 

Kimaradt?