Szociális központ a hátrányos helyzetűeknek Erdőszentgyörgyön

A Gyulafehérvári Caritas Esély egy jobb jövőért elnevezésű projekt keretében szociális központot avatott Erdőszentgyörgyön.

A projekt elsődleges célja, hogy a társadalmi kirekesztés megelőzése érdekében növelje az alapellátáshoz való hozzáférést, és szociális szolgáltatásokat biztosítson a nehéz helyzetben élő gyermekek számára.

Balavásár, Erdőszentgyörgy, Gyulakuta és Makfalva vezetőivel, pedagógusaival és szociális munkásokkal közösen a térség nehéz helyzetben lévő, 6-14 év közötti gyermekeinek pszicho-szociális nevelését és fejlesztését tűzték ki célul egyéni és csoportos foglalkozások, képzések, műhelymunkák keretében, nem csupán a gyerekek, de a szülők és nevelők, pedagógusok számára is.

A tevékenységenek a helyi önkormányzatok biztosítják a helyszínt, a központok felszerelésére a projekt támogatási alapja ad lehetőséget. A tevékenységeket a Gyulafehérvári Caritas szakemberei (pszichológus, szociálpedagógus, szociális munkás, gyógypedagógus, szociológus) az oktatási intézmények vezetőivel folyamatosan egyeztetve tervezik meg, és működtetik az igények és a szükség függvényében.

A projekt keretében a gyermekeknek tájékoztatást nyújtanak, csoportos szociális tevékenységeket, foglalkoztatási terápiát, prevenciós programokat, felzárkóztató korrepetálást szerveznek, a szülők számára tematikus műhelymunkákat, a helyi oktatóknak pedig módszertani képzéseket. Ezen kívül folyamatos lesz a kampány a gyermekjóléti témában.

Ugyancsak a program részét képezi egy szociológiai felmérés is, amelyet egy hosszú távú stratégia és akcióterv kidolgozása követ. A 14 hónapos időtartamú projekt értéke 130.659 euró, amelyből 117.370 euró vissza nem térítendő támogatás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?