Hargita megye: elkészült a katasztrófa-megelőzési terv

A polgárvédelem és a katasztrófa-megelőzés hatékonyságának növelésére összpontosító CivPro projektben Hargita megye egyedüli romániai partnerként vett részt. A november 8-án Athénban megszervezet zárókonferencián, amelyen valamennyi partner részt vett a romániai felet Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök és Dobos István projektfelelős képviselték.

A CivPro projekt előírásai szerint mindegyik partnernek a projektzáró eseményig ki kellett dolgoznia az általa képviselt térség katasztrófa-megelőzési tervét.CIFPRO2

Hargita megye katasztrófavédelmi stratégiáját Hargita Megye Tanácsa készítette el az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőséggel együttműködésben. Borboly Csaba megyeitanács-elnök személyesen adta át Nikolaosz Dendiasznak, Görögország közrendészeti és polgárvédelmi miniszterének.
„A CivPro projekt lebonyolítása révén katasztrófa és polgárvédelmi stratégiával is rendelkezünk, amely illeszkedik Hargita Megye Tanácsának a lakosság biztonságát célzó törekvéseivel" – fogalmazott Borboly Csaba az athéni projektzárón.

Hozzátette: korábban az Új felszerelések a sürgősségi ellátás korszerűsítésére nevű projekttel sikerült katasztrófahelyzetben bevethető jól felszerelt mentőautókat és egyéb járműveket, eszközöket beszerezni, ezeket az eszközöket egy jól kidolgozott stratégia szerint tudják használni, hogy szükség esetén a lehető leghamarabb a lakosság segítségére lehessenek.

Kimaradt?