Megvan az idei világvége időpontja

Egyes összeesküvés-elmélet "szakértők" szerint egy óriási aszteroida szeptember végén végleg múlt időbe teszi a Földet. A tudósok persze mindenkit nyugalomra intenek.

Több web- és blogoldal szerzője is azt írja, hogy a földi civilizáció 2015. szeptember 22. és 28. között végleg megsemmisül. Van, aki olyan bibliai utalásokat talált, amelyek éppen erre az időszakra egy katasztrofális eseményt jósolnak, mellyel kezdetét veszi az elragadtatás, ami egyúttal a végítéletet is elhozza a világnak – írja a BorsOnline.

Természetesen képzett tudósok azonnal megcáfolták, hogy egy meteor akkora kárt tudna okozni a bolygónkban, mivel ezek az óriásbolygók addigra, mire a Föld légkörébe élnek, szinte teljesen megsemmisülnek a szélsőséges légköri viszonyoktól és ha be is csapódnak, addigra már olyan apró darabokra szakadnak, hogy nem eredményeznének globális katasztrófát.

"A NASA jelenleg nem tud arról, hogy egy üstökös vagy aszteroida ütközne az elkövetkezendő hónapokban a Földdel, bár az tény, hogy az utóbbi időszakban megszaporodtak közelünkben az egyre méretesebb meteoritok. Ugyanakkor azt biztosan mondhatom, hogy jelentős méretű objektum nem érkezik a Földünk felé az elkövetkezendő száz évben" – idézi a USA Today az űrhivatal egyik szóvivőjét.

Kimaradt?