Általános sztrájk a Taromnál – elégedetlenek az új vezetőséggel

Általános sztrájkba kezdenek jövő héten, november 14-én a Tarom légitársaság alkalmazottai, akik elégedetlenek a vállalat újonnan választott vezetőségével, amely tervek szerint december 19-én kezdi meg tevékenységét.tarom

A Tarom igazgatótanácsa néhány nappal korábban nevezte ki a belga Christian Eduard Hainzmannt vezérigazgatónak, a brit Michael Moriaty pedig az aligazgatói posztot kapta meg.

Az új vezetőséget a korábbi igazgató lemondása után egy héttel választották meg. A vállalat nehéz helyzetben van, a Tarom 145 millió eurós veszteséget halmozott fel.

Átszervezés miatt dolgozói negyedét elküldi az amerikai IAG érdekeltségébe tartozó Iberia spanyol légitársaság. Pénteken közölték: húszezer alkalmazottjukból mintegy 4500-nak megszűnik a munkahelye. A társaság a tetemes veszteség miatt csökkenti flottáját, járatokat szüntet meg, és csak a nyereséges útvonalakra koncentrál. Az amerikai IAG – amelyhez az Iberia mellett a British Airways is tartozik – 202 millió euró veszteséget könyvelt el a szeptemberrel végződött harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 267 millió euró profitot követően elsősorban az üzemanyagköltségek emelkedése miatt.

{loadposition szeben}

 

 

Kimaradt?