Ezreket várnak a Kossuth-kertbe a Családi Hétvégére

Soltész Rezső, Deák Bill, Dobrándi Ákos, Bertics Fivérek, Cserei Csaba csak néhány név a szatmárnémeti Családi Hétvége és Gyermeknap vendégei közül. A városi RMDSZ, az Ady Endre Társaság, a Madisz és a Mik szervezésében szombaton és vasárnap tartandó X. ilyen rendezvény mindig nagy népszerűségnek örvend, nem csak a gyermekes családok körében.

Most se lesz ez másképpen, hisz Stier Péter színházigazgató, az egyik szervező szerint az eddigieknél is szélesebb és színesebb programot állítottak össze. Nem utolsósorban azért, hogy pótolják azokat a magyar műsorokat, amelyek a korábban tartott városnapon hiányoztak.

Például az olyan gyermekeknek szóló műsorokat, mint amilyet a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház mutat be Vitéz Lászlóról, a debreceni és győri művészek népszerű operettdalai, Dobrossy Zoltán bűvészmutatványa, népi gyermekjáték-készítés, gyermektáncverseny.

Nem beszélve a Tavaszkirály és Májuskirály-választásról, a játszókertről, a tornabemutatóról, a könyvutcáról, a gyermekutcáról és több más programkínálatról. Külön meg kell említenünk, hogy a miskolci Borókás Társulat játszókertjében magyar és más népek ókori ügyességi játékait lehet kipróbálni, korosztálytól függetlenül. A szülőket cigányzene, borsziget, bográcsfőző-verseny és hasonlók szórakoztatják.

Kimaradt?