A közalkalmazottak érdekében szólalt fel az RMDSZ

„Diszkriminatív az a mód, ahogyan az állam a közalkalmazottakat kezeli, hiszen az állami tulajdonban lévő cégeknél dolgozó személyzet üdülőjegyekben részesül, míg a közalkalmazottaknak ezt a jogot csak 2016-tól teszi lehetővé a törvénykezés” – mondta Antal István képviselő szerdán az állami szektorban dolgozók üdülőjegyeit szabályozó sürgősségi rendelet vitáján.

A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy 2015-ben nem jár üdülőjegy a közalkalmazottaknak, míg az állami tőkével rendelkező cégekben dolgozó személyzet az üdülőjegyek mellett szabadságprémiumban is részesül idén.

„Annak ellenére, hogy a tervezet három hónapig volt napirenden a szakbizottságokban, változatlanul maradt minden. Az RMDSZ által letett módosító-javaslat értelmében kértük, hogy töröljék a 2016-os dátumot, és idén július 1-től részesüljenek a közalkalmazottak is üdülőjegyekben, ugyanakkor a közintézmények is legyenek jogosultak arra, hogy az alkalmazottaiknak üdülőjegyeket bocsáthassanak ki. Módosító-javaslatunkban arra is kitértünk, hogy ezek a jegyek minimum három minimálbér értékűek legyenek” – fogalmazott az RMDSZ politikusa. A törvénytervezet általános vitáján elutasították az RMDSZ módosító-javaslatát.

Kimaradt?