Véget vetett életének a Mikó Kollégium egyik tanára

Öngyilkosságot követett el a sepsiszentgyörgyi Mikó Kollégium egyik történelemtanára csütörtök reggel. Kósa Apor a tízedik emeletről kiugorva vetett véget életének. Tanítványai, kollégái nem tudják mivel magyarázni a történteket. A férfi holttestén nem találtak erőszakra vagy idegenkezűségre utaló nyomokat.

Csütörtök reggel 7 óra 20 perckor értesítették a sepsiszentgyörgyi rendőrséget arról, hogy egy férfi kiugrott tízedik emeleti lakása erkélyéről, a Múzsák sétányon.

A kiérkező mentősök és rendőrök azonosították a 33 éves Kósa Aport, aki ismert és elismert történelem szakos tanár volt Sepsiszentgyörgyön.

A búcsúlevelekből nem derül ki az indok

A rendőrök két búcsúlevelet is találtak a helyszínen, egyet magyar, egyet pedig román nyelven. A Kósa Apor által írt levelek tartalmát a délután folyamán kiadta a rendőrség. A román nyelvű levélben bocsánatot kért mindenkitől azért, amit elkövet, de azt is leírta, hogy saját akaratából vet véget az életének, azonban a miértre nem adott választ.118-apor

 A román nyelvű levelet a szüleinek írta, abban csak arra kérte őket, hogy vigyék haza az iskolából a laptopját, valamint azt is leírta milyen bankoknál volt használatban kártyája.

A rendőrség munkatársai megvizsgálták a laptopra felmentett anyagokat, de nem találtak olyan tartalmat amely az öngyilkosságra vagy akár idegenkezűségre utalt volna, így a készüléket átadták a családnak. 

Az iskolában közkedvelt volt a fiatal pedagógus

„Jókedélyű, nagyon laza és bulis srác volt, hihetetlen, ami történt. A kollégák és a diákok is szerették, mindig szeretett beszélgetni, megosztani a gondjait is. Nem tudjuk mi történt, miért tette meg ezt a lépést. Nagyon sajnáljuk” – nyilatkozta a Székelyhon portálnak Kósa Apor egyik kollégája.

A Székely Mikó Kollégium több diákja sírva mesélte, hogy szerették a tanárt, aki gyakran poénkodott, jóindulatú volt és figyelemfelkeltő órákat tartott.

A rendőrség nem indít eljárást az ügyben, mivel az esetet öngyilkosságnak minősítették. A holttestet a kórbonctani vizsgálatok elvégzése után adják át a családnak.

Kósa Apor 1979-ben született, a Székely Mikó Kollégiumban érettségizett, majd a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végzett történelem szakon. Kezdetben a Néri Szent Fülöp iskolában tanított, a tanítás mellett azonban kiváló nevelői pedagógusi munkát is végzett. Az elmúlt években egykori iskolájában, a Mikóban tanított, a diákok és tanárok hitetlenül, megdöbbenten állnak az eset előtt. Kósa Apor kollégái elmondták, a tanár hosszú ideig a szüleivel élt, nemrég azonban kapott egy lakást az önkormányzattól, de még nem költözött be.

 

Kimaradt?