Hosszú élete titkáról beszélt egy 103 éves nő

Sosem volt televíziója, ezért nem is szokott tévézni – árulta el a 103 éves Gertrude "Topsy" Hindley, amikor arról faggatták, minek köszönheti hosszú életét.

A gondozóként dolgozó asszony inkább rádiót hallgatott, az bőven elég volt neki, mert mint mondja: ő csak békét akart maga körül – írja a Népszabadság.

Az asszony családja szerint az, hogy a sokkoló események tétlen szemléléséből Gertude kimaradt, megvédte őt a stressztől és a fölösleges aggodalomtól. A néni soha sem volt egészen tisztában azzal, hogy mi zajlik a világban, nem érdekelték a hírek. A Topsy becenévre hallgató asszony azt mondja, egyedül akkor nézett tévét, amikor barátoknál volt látogatóba.

Richard Hindley, Gertude unokaöccse azt is elmondta, hogy amikor fiatalabb volt, a nőt még úgy ahogy érdekelték az aktuális események, hallgatta is a rádióban a híreket, amíg az apja élt. Aztán leszokott erről is.

Topsy egyébként aktív életet élt. Férjnél is volt, bár gyermekük nem született. A 70-es években az ő közreműködésével nyílt meg a Sidmouth Kerületi Állatjóléti szervezet, a későbbi ARC Állatmentő Központ, s mint mondja, az állatokról való gondoskodás onnantól kezdve annyi idejét lekötötte, hogy nem fért bele az életébe a tévézés.

Kimaradt?