Magyar bumeráng-padért rajong Dubaj

Szőnyi Anna dizájner a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatára készítette el a Boomerang fantázianévre keresztelt padot. Végül 128 pályázat közül az ő tervét ítélte a legjobbnak a zsűri.

A pályázatra ülésre alkalmas köztéri installációk ötleteit lehetett leadni. Bárki pályázhatott, aki Dubajban él, így Anna is: ő a MOME építész szakán diplomázott, ám jelenleg Dubajban dolgozik dizájnmenedzserként és dizájnerként.

Fődíjként finanszírozták Anna nyertes pályázatának kivitelezését, az elkészült alkotást nyilvánosan is bemutatták a Design Days Dubai kiállításán. A Bumerángot március végén állították ki a D3 területén, ahol bárki kipróbálhatta. A hetvenhárom darab bumeráng alakú, tömör burmai tíkfából elkészített, 3,6 méter hosszú, tetszés szerint formázható, néha egészen szoborszerűvé alakítható bútorinstallációt hatalmas siker és figyelem övezte.

Anna különleges padját a városi közterek folyamatos változása és átalakulása inspirálta. Jelenleg is azon dolgozik, hogy a lehető legtökéletesebbre fejlessze a padot.

Kimaradt?