Kétszáz év múlva kiborg lehet az emberiség fele

Akár már a belátható jövőben, 200 éven belül részben kiborg lehet az emberből, márpedig ez az emberiség és a biológia történetének legnagyobb változása lenne – állítja a jeruzsálemi Héber Egyetem történész professzora.

A történészprofesszor, aki már több, az emberiség történetével foglalkozó könyvet is írt, úgy véli, mivel elsősorban az örök elégedetlenség hajt minket előre, szinte elkerülhetetlen, hogy vagy biológiai manipuláció, vagy a genetika és a számítógépes fejlesztés következtében kialakuló kiborgokkal az emberiség egy része halhatatlanná váljon – írja a Kívül tágasabb blog.

Yuval Noah Harari ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a technológiai fejlődés szakadáshoz vezethet az emberiségen belül, hiszen a kiborggá válás a gazdagok kiváltsága lesz, így a tehetősek akár örökké élhetnek, míg a szegények halandóak maradnak.

A professzor szerint az emberiség számára azért fontos a hit és a vallás, mert ez tartja össze a társadalmat. „Vallási szempontból a legérdekesebb hely ma már nem a Közel-Kelet, hanem a Szilícium-völgy” - fogalmazott Yuval Noah Harari, aki szerint egy techno-vallás születésének vagyunk szemtanúi, melynek egyik fő tétele, hogy a halál is csak egy legyőzendő technológiai feladvány.

Kimaradt?