Villámcsődülettel nevelik meg a McDonald's-ot a budapesti kismamák

Bár az anya előzőleg engedélyt kért egy dolgozótól a szoptatásra, a biztonsági őr, miután konzultált az étterem vezetőjével, kitessékelte őt a csecsemőjével együtt. Pénteken nagy eséllyel szoptatós anyák szállják meg a Nyugati téri gyorséttermet.

A biztonsági őr kiküldött egy szoptató anyát a Nyugati téri McDonald's-ból szerdán - közölte a Jól-lét Alapítvány. A nő állítása szerint előzőleg engedélyt kért az étterem egyik munkatársától, aki igent mondott, mire az anya elvonult egy sarokba, és szoptatni kezdte négyhónapos gyermekét. Kisvártatva odalépett hozzá az étterem biztonsági őre, és kérdőre vonta, hogy mit csinál. Miután a nő elmondta, hogy megbeszélte a szoptatást egy dolgozóval, a biztonsági őr konzultált a főnökével, majd közölte, hogy "ez itt "nem elfogadott tevékenység" - mondta, és kitessékelte az anyát. Az esetről bővebb leírást a Jól-lét Alapítvány Facebook-oldalán talál.

Az incidens miatt péntek délelőttre szoptatós flashmob szerveződik a Facebookon, mégpedig egyenesen a Nyugati téri ős-Mekibe. Eddig több mint kétszázan jelezték részvételüket.

Az ügyben a hvg.hu megkereste a McDonald's-ot képviselő kommunikációs ügynökséget, ahonnan azt közölték: a cég tud az esetről, felvette a kapcsolatot az anyával és a flashmob szervezőivel is. Későbbre ígértek részletesebb tájékoztatást.

Kimaradt?