Apróhirdetésben árulják a Nemzet Katedrálisát

Eladásra kínálja valaki egy apróhirdetési oldalon az évek óta épülő Nemzet Katedrálisát. Mindössze ötszázmillió eurót kér a félkész bukaresti ingatlanért.

Mint az apróhirdetésben olvasható, az épület az adófizető állampolgár pénzéből épült, és ezt a hirdető igazolni is tudja. A vásárlónak szabad kezet ad, hogy bármilyen színre lefesse az épületet, és szenteket meg angyalokat rajzolhat rá, akár olyanokat, amelyek arca hasonlít az övére.

A Román Ortodox Egyház nem hagyta szó nélkül a nyilvánvalón ironizálási szándékkal feladott szöveget. Constantin Stoica szóvivő arra kérte a honlapot, töröljék a "befeketítő szándékú" hirdetést, és reményét fejezte ki, hogy hasonló eset nem fordul elő. 

A Nemzet Katedrálisának felépítése négy éve kezdődött, és előreláthatóan 2016-ra fejezik be. A templom jelenleg "pirosban" áll, az átadásáig hátratévő munkálatokra további 80 millió euróra van szükség – nyilatkozta korábban az ortodox egyház szóvivője. A beruházást állami és önkormányzati költségvetésből, illetve adományokból fedezik.

Kimaradt?