ilyen egy gyönyörű meseház

Első pillantásra olyan, mintha egy mesebeli mézeskalács ház lenne, aztán másodikra kicsit furcsa, amikor viszont felfedezzük a képeken az apró részleteket, rájövünk, nem akármilyen építészi teljesítménnyel állunk szemben.

A ház tervezőjének a célja az volt, hogy megidézze egyfelől a hagyományos brit vidéki építészetet, másfelől a kápolnák hangulatát – írja a Gazdagisztán blog.

Ezzel együtt is a ház egészen különleges építmény, noha a felhasznált anyagok is próbálnak alkalmazkodni a környékhez, így például tetőcserepeket kézzel készítették, és maga a tető is az essexi Wrabness település (melynek közelében a ház található) hangulatát és stílusát idézi.

A ház mérete is változik, amennyiben ha szemből nézzük, akkor egy egészen kis bejáratot láthatunk, míg a háta felé haladva folyamatosan egyre magasabb lesz.

A földszinten található egy egészen különleges, dupla belmagasságú, Grayson Perry tervezte kárpitokkal díszített nappali, valamint egészen különleges hálószobák, melyeknek a erkélye a nappaliba néz, míg a fürdőszobából egyenesen a hallba láthatunk. Az emeleten két hálószoba van, pompás vidéki panorámával.

Kimaradt?