Gyerekekre is célzott a tömeggyilkos vajdasági örömapa

Egy szerb lapnak nyilatkozott az a francia férfi, aki megfékezte a hétvégén több emberrel végző vajdasági örömapát, Rade S.-t. Az 55 éves ámokfutó előbb anyósát és apósát lőtte le, majd a menyasszony szüleinek házába ment, ahol agyonlőtte az arát és a szüleit.

Ez után állította meg őt egy, a családnál vendégeskedő férfi. Emanuel Donjon, a magyar-szerb esküvő francia vedége egy széklábbal ölte meg a dühöngőt. A francia férfi a Srbija Danas című újságnak nyilatkozott, amit a Blikk idézett.

Donjon elmondta: a férfi a házba lépve azonnal lövöldözni kezdett, megsebesítve az ő feleségét is. Célozni próbált a három ott lévő kisgyerekre, köztük Donjonéra is, de addigra szerencsére kimentették őket a házból. "Nem tudtam mást csinálni, ez a férfi meg akarta ölni a feleségemet és a gyerekemet is" - fogalmazott.

Az ámokfutót megölő férfit kihallgatták a magyarkanizsai rendőrségen, de egyelőre minden adat arra utal, hogy önvédelemből cselekedett. A történtek után a szerb belügyminiszter leváltotta a magyarkanizsai és a zentai rendőrkapitányság parancsnokait, mert az esettel kapcsolatban több szabálytalanságot is elkövettek. A gyilkos ellen korábban többször érkezett feljelentés, de nem lett különösebb következménye az ügyeknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?