Virágfesztivált szerveznek Temesváron most először

Ezen a hétvégén először szervezik meg a Bánság fővárosában a Timfloralis Virágfesztivált május 22–24. között a Győzelem terén és a környező sétálóutcákban. A Virágfesztivál idején óriási virágkupola borítja majd az Opera teret, a Gyulafehérvár utcában pedig ismét megjelennek a színes napernyők.

A szervezők a virágkupola mellett virágkapukat és virágkiállítást, virágkötő műhelyeket ígérnek, amelyeket a Városi Kertészet és Diákház hoz létre. A fesztiválon bel- és külföldi virágkötő mesterek tartanak bemutatókat és egy virágokból készült ruhát is megcsodálhatnak az érdeklődők.

A Virágfesztivált május 22-én, pénteken 18 órakor a Timisoara Big Band fúvószenekar koncertje nyitja meg az Opera téren. 20.30 órától a Diákház műkedvelőinek zenés előadását láthatja a közönség. Május 23-án, szombaton 20.30 órától a Banatul Szimfonikus zenekar előadja A. Vivaldi Négy évszak című művét. Vasárnap 16 órától Mădălin Luca pánsíp-koncertje, a Denisse balettelőadása és Flare-koncert lesz az Opera téri színpadon. Este 20.30 órától a Banatul Szimfonikus zenekar örökzöld melódiákat és filmzenéket játszik a fesztivál közönségének. A fesztivál mindhárom napján 11-től 19 óráig virágkötő, ikebana, különféle kézműves műhelyek működnek az Opera téren.

Kimaradt?