Ilyen képeket ne tegyünk fel a gyerekeinkről Facebookra

A babaszoba.hu gyűjtött össze néhány hasznos javaslatot arról, hogy a lelkes szülő milyen fotókat ne közöljenek gyerekeikről.

1. Már a szülőszobában

A legtöbb kórházban amint kibújik a gyerek, azon nyomban, pucéron egy vizsgálóasztalra teszik. Mivel ilyenkor apuka a gyerekkel megy, és más dolga nincs, logikus, hogy fényképezni kezd. De legyünk őszinték, a pár perces gyerek gyűrött, vörös, lila, a nemi szervei pedig gyakran óriásira duzzadtak.

2. Az első ürítés

Sok ember fontosnak érzi, hogy felrakja a Facebookra az újszülött első székletének fotóját. Viszont másoknak nem öröm ezt nézniük, büszkeség se tölti el őket, sőt, vannak, akik undorítónak tartják.

3. A pancsi

A fürdés mint olyan elég intim dolog, pláne ha látszik, amit amúgy nem szoktunk mutogatni. Te se raknád ki a Facebookra azt, hogyan mosakodsz, miért gondolod, hogy ez helyénvaló egy kisgyerek esetében? Arról nem is beszélve, hogy a Facebook tiltja minden aktfotó közzétételét, főleg gyerekekét.

4. A bilizés

Bármilyen aranyos is az a gyerek a bilin, vagy ahogyan a vécén ülve olvas, nem biztos, hogy húsz év múlva, amikor majd munkát keres, és megguglizzák a HR-esek, ugyanolyan büszke lesz erre a teljesítményére, mint a diplomájára.

5. Bármi, ami ciki

Vannak képek, amiket csak a családnak és az ismerősöknek készít az ember, nem az egész világnak. Ami most vicces, az holnap ciki lesz, holnapután pedig, amikor a gyerek már elég nagy ahhoz, hogy megértse, nagyon-nagyon égő. Kamasznak lenni amúgy is nagy kihívás - biztos, hogy meg akarod nehezíteni a tini életét pár efféle vicces fotóval?

Kimaradt?