Bármilyen fotót azonosít egy új honlap

Képfelismerő szolgáltatást indítottak a Wolfram Alpha fejlesztői. Az Image Identification Project weblapra feltöltött képek tartalmát az oldal mögött dolgozó algoritmus egyes esetekben meglepően pontosan, máskor inkább szórakoztató eredménnyel azonosítja. A megoldás a jövőben automatikus képrendszerező eszközök gerince lehet.

A Wolfram Research által működtetett keresőoldal nem elsősorban a webhelyek felkutatását célozza, sokkal inkább tudományos kérdésre igyekszik választ adni, legyen szó matematikai egyenletekről, statisztikai adatokról vagy akár kémiai vegyületek képleteiről - írja a hwsw.hu.

Az Image Identification Project célja, hogy a felhasználók által feltöltött képek tartalmát azonosítsa. A felület határozottan egyszerű, az oldal közepén lévő dobozba kell behúzni a felismertetni kívánt tartalmakat, legyenek azok a PC-n vagy más weboldalakon. Az oldal egy-két másodperc gondolkodást követően kiírja az eredményt, az esetek többségében meglepően pontosan, noha előfordul, hogy téves meghatározást produkál vagy nagyon tág fogalomkört ad válaszul.

Kimaradt?